
Teoretické semináre
1. ročník
━━ TEORETICKÝ SEMINÁR 9
Dietetická alchýmia
Vstúpime do sveta byliniek, korenín, zdravých sladidiel a špeciálnej kategórie potravínových liečiv. Naučíš sa skladať recepty tak, aby harmonizovali telo aj dušu a zvyšovali terapeutický efekt každého jedla.
V deviatom seminári prejdeme ďalšie dôležité kategórie, ktoré tvoria veľké liečebné umocňovanie alchýmie Liečebnej Dietetiky. Sú to kategórie vďaka ktorým sa receptúry skladajúce sa z hlavných potravín – obilnín, zeleniny, strukovín, mäsa, ovocia, orechov, semiačok, húb – povyšujú v ich liečebnom efekte do maximálnej možnej úrovne.
Naučíme sa ako kombinovať bylinky v kuchyni, koreniny, potraviny liečivá, zdravé zahusťovadlá, sladidlá, ochucovadlá a pod. Všetko nádherné témy, ktorými sa študentom otvára svet Liečebnej dietetiky v jeho najvyššom leveli. Učíme sa prepájať liečebný účinok a synergiu chutí – aby to všetko ladilo, a aby sa organizmus vďaka správnym receptúram vyladil, prečistil ak je to potrebné, ale hlavne vyživil od povrchu až do hĺbky.
Vstup do nádhernej a predovšetkým liečivej kategórie BYLINKY V KUCHYNI, ktoré tvoria základ Dietetickej alchýmie. Bylinkami sa umocňuje liečebný účinok základných potravín – obilnín, zeleniny, strukovín, mäsa, ovocia, orechov a semiačok, húb. Je to veľké bohatstvo, ktorým nás naša matka Zem obdarovala. A my sa v tomto seminári učíme – ako tieto poklady správne využiť v prospech nášho zdravia.
Ďalšou veľkou kategóriou sú KORENINY A POCHUTINY – opäť vstúpime do sveta Dietetickej liečebnej alchýmie. Správne kombinácie – synergia medzi koreninami a bylinami v prepojení s hlavnými ingredienciami vytvárajú ozajstné majstrovstvo. Ide o to, aby receptúry nielen liečili, ale aj chutili, aby sa naše orgány a celý náš organizmus prostredníctvom nich cítil čo najlepšie.
Kategória SLADIDLÁ A ZAHUSŤOVADLÁ – tie správne, zdravé – ktoré vedia naše recepty taktiež spestriť – to je kategória, ktorá tvorí dôležité doplnenie pre tvorbu receptúr.
Nádherná, terapeutická téma, ktorá vnesie študentov do sveta Liečebnej dietetickej alchýmie je kategória POTRAVINY – LIEČIVÁ. Je to vstup do sveta Liečebnej dietetiky v jej najvyššom leveli. Množstvo potravín v sebe nesie mimoriadne liečebné vlastnosti – učíme sa, ako ich pridávať do receptúr, aby sa ich liečebný efekt čo najviac posilnil.
Poslednou témou je kategória PRÍJEM TEKUTÍN A NÁPOJE. Je to taktiež veľmi dôležitá téma, v ktorej sa učíme o správnej hydratácii – o VODE – jej energetike, aká voda je pre nás zdravá – ako sa môže upraviť, aby ju naše telo dokázalo čo najlepšie prijať, využiť a zabudovať do našich buniek. Ďalej si povieme o rôznych nápojoch – čajoch, káve, ale aj alkohole – ako na nás vplývajú, aké efekty a vlastnosti prinášajú pre náš organizmus.