top of page
Tao fotky web (33).jpg

Praktické semináre
1. ročník

━━ PRAKTICKÝ SEMINÁR 1

KOV – Základy CCM, kvasenie a Qi-kung

Vstúpiš do praktickej roviny štúdia. Zopakujeme si základné princípy čínskej medicíny a konštitúcií, zacvičíme si Qi-kungovú zostavu na fázu Kovu a naučíme sa pripraviť kvasené dobroty, ktoré podporujú trávenie a obrannú Qi.


Prvý seminár sa nesie vo fáze KOVU. Predstavuje zopakovanie celého esenciálneho základu teórie CCM, ktorý je potrebné pochopiť. Ak študent pochopí tieto základné učenia – celá jeho cesta už bude veľmi krásne uchopiteľná, pretože bude chápať  podstatu, od ktorej sa v CCM odvíja všetko – diagnostika, liečba aj prevencia.



  • Zopakovanie základných princípov Yin – Yangu – ako sa prejavujú v našom organizme, ako ich môžeme vnímať na úrovni fyziológie, ale aj na úrovni prejavov oslabenia – všetko v prepojení na príklady z praxe.


  • Zopakovanie si jednotlivých fáz – Dreva, Ohňa, Zeme, Kovu a Vody – pre lepšie chápanie ich fungovania a vzájomného prepojenia. Prepojenie fyzickej, energetickej, emočnej, mentálnej a spirituálnej úrovne v jednotlivých fázach – ako sa prejavujú ich vlastnosti, funkcie a energia fáz na jednotlivých úrovniach.


  • Učenie o konštitúciách – delenie konštitúcií podľa jednotlivých fáz (elementov). Pochopenie rozdielov medzi konštitúciami. Je potrebné chápať konštitúciu človeka, pretože od nej sa odvíja aj správne nadstavenie našej stravy. Každá konštitúcia má svoje silné, ale aj slabé stránky. Toto je potrebné v nadstavení stravy brať do úvahy.


  • Meditácia na fázu KOVU. Meditácie na stíšenie Mysle a preciťovanie tela. Základné meditácie, ktorými sa učíme zanoriť pozornosť do seba, stíšiť našu myseľ a upokojiť sa. Tým sa posilňuje naša schopnosť vnímania vlastného tela, vlastnej energie, ale aj učenia sa koncentrácie.


  • Cvičenie Qi-kungu – celá zostava fázy KOVU – zameraná na prácou s obrannou Qi – Wei Qi, na posilňovanie orgánov Pľúc a Hrubého čreva a taktiež na vitalizáciu a výživu pokožky, ktorá je s touto fázou silne spojená.


  • Veľkou témou tohto Praktického seminára je spôsob prípravy potravín – KVASENIE. Povieme si niečo k teórii, ale najmä k praxi. Na seminár kvasím rôzne Receptúry na ochutnanie. K tejto téme sú vytvorené aj e-booky – jeden k Teórii a druhý k Praxi – plný praktických receptov.



bottom of page